torsdag 27 augusti 2009

Return of the Torsdags-länkar

Yesssaya! Bloggen är tillbaks efter lite välbehövligt andrum. Idag blir det lite diverse torsdagslänkar som en mjukstart på en höst där inläggen kommer peppra med oförtruten energi samt fokuset eventuellt kommer riktas lite mer mot mer hands-on-tekniker (istället för löst tyckande he he). Nåväl, nu kör vi:

  • Soppan rullar vidare kring eftermälet av Piratebay. SVD sände direkt (grym service) på Bambuser från eftersnacket efter extrainsatta styrelsemötet. Ibland är det bästa medicinen mot stollar att låta dom tala till punkt. Den här historien om att haussa upp skitbolag påminner inte lite om det som hände för 10 år sen. Missa inte SVTplay-dokumentären från 2008 - Konsten att bli miljardär om Alexander Vik och Xcelera.
  • Emoticards som startade som ett 24hbc-projekt av Roman Pixell och David Haddad är nu klart och kommer erbjuda oss att skicka fysiska vykort direkt från Facebook för två "stamps" eller 15kr med våra bilder som motiv. Ska testas! Kan bli grymt sen också när Facebookvalutan kommer igån som betalningsmedel, vilket säkert sänker tröskeln till användning. Maila och be snällt för gratis credits till den öppna betan.
  • Dagens citat: Staël von Holstein i Realtid om MyQube: "Det intellektuella arbetet är klart, vilket är 40 procent. Och sedan är 15 procent av programmeringen klar. Så vi har kommit nästan halvvägs".
  • Inget handskak: När jag en gång tog flyget från Frankrike där jag då bodde då för att låta skriva in mig på Handels fick man sitta i rummet med rektor, skriva in mitt namn i en enorm liggare, prata en stund sen skaka hand. Nu är det nya epedemi-tider... :O (Nu är det nog inte så farligt, i London verkar typ en fjärdedel av alla man känner fått en släng och här i Stockholm även Nikke.)
  • Mikro-forumet Qvak - Nu vet jag lite för lite om Twinglys projekt ovan, men kanske är Qvak lanseret av Martin Lindkvist och Robert Birming bakom Pusha lite inne på samma härad iaf. Tjänsten som kallar sig mikroforum liknar kanaler på Bloggy, stöder twitterinloggning samt har ett API.

Inga kommentarer:

 
Clicky Web Analytics