fredag 27 augusti 2010

Foursquare vs Gowalla - en iakttagelse

År 2000 rankade Wired Kista som världens 2:a hetaste teknikplats och jag flyttade upp från sörmländska småstan till KTH för att vara med på tåget. Där testade vi dåtidens lokaliseringstjänster som utvecklats av doktoranderna på SICS/KTH som byggde på Wifi-hotspots runtom i Kista. (som en kommentar överskattade man nog de kommersiella incitamenten för utbyggnad av "platser" och underskattade crowdens vilja att bidra). Sen hände ingenting på många år, förmodligen pga tekniken och kritiska massan inte fanns på plats. Sen på SXSW 2008 briserade det.

Följer sen dess med intresse Foursquare vs Gowalla-utvecklingen (bra läsning från samma Wired om ni missat juli-numret), och nu snart Facebook Places med i bilden. Det finns många sätt på vilka man kan jämföra de båda första tjänsterna med varandra. Hursomhelst, ikväll när jag var inne i min lokala filial av web-geekarnas högborg numero uno gjorde jag följande iakttagelse, som var ganska talande.... eller vad sägs om följande skillnad i uppdateringsfrekvens:PS: det här var lite kul :)


2 kommentarer:

Bo sa...

Märkligt det där, av de jag känner så är Gowalla absolut populärast, endast de mest nördiga har Foursquare.

Ändå läser jag att Gowalla bara har typ 400k användare mot Foursquare som har över 2 miljoner.

Carl-Johan Sveningsson sa...

Det är lite intressant det där ja - det verkar som att Gowalla verkar suga rätt stenhårt jämfört med 4sq, hur kan det komma sig?

 
Clicky Web Analytics