fredag 15 januari 2010

Appmakr - fixa din Iphone-app på två röda

Just nu har jag 152 appar installerade på min iPhone, vilket är ungefär vad som får plats på de 11 homescreens man kan ha. Cirkaa 20% åker ut varje vecka eftersom nya måste in men kvar är en kärna av bra program som ja, faktiskt gör ens liv bättre vare sig det är Sparbankens bank-app, Tweetdeck, Shazaam för att identifera den sköna låten på klädbutiken eller SiteCatalyst för checka sina sajters webbstatistik.

Till de enklare som ofta får stryka på foten hör exempelvis såna med enda syftet att aggreggera rss-feeds. Ändå kan det vara bra som publisher att skapa en sån och idag ramlade jag på webbtjänsten Appmakr som vill hjälpa DIG skapa sådana program: Med några klick lägger man in en eller flera rss-flöden från exempelvis din blgg eller nyhetsflödet från din sajt som sen skapas till en demoapp som man kan klicka runt på. Väljer man flera flöden blir det submenyer och man kan enkelt ladda upp grafik som ikoner, rubriker och bakgrunder.
Här är det fina - betalar man $199 så publicerar dom appen i iTunes Appstore! Mitt ego är som tur är inte tillräckligt stort för att göra slag i saken och beställa "Martin Spanar"-appen ovan - men nog måste det vara ett perfekt sätt för många nättidningar, sajter som vill få en ny distributionskanal och likande att göra något iaf. JA, man kan använda GoogleReader för att läsa feeds, men här får man alltså en direktkanal rakt ner i nåns iPhone (bättre retention curve - jämför med att ha en PC-program i någons autostart) till ett pris som motsvarar max nån timmes konsultlön, perfekt! Januari ut kan man även använda promo-koden "TWITTER" för att få 50dollar rabatt dessutom. Har som sagt inte sett slutresultatet själv, men spana i den här sökningen för eventuellt snappa upp recensioner.

  • Just nu genomför jag ett projekt där jag försöker lära mig så mycket som möjligt om prissättning mm i Appstoren - har du en bra sajt - delicious-tagga gärna den i så fall med "iphone-appstore" eller följ mitt delicious-flöde.
  • Förresten he he - ångrade mig efter inlägget nedan - har inte beställt nån Android. Förblir trogen.
Trevlig helg!

11 kommentarer:

Jacob sa...

* GeeTrasks för min todo lista på Google Tasks
* Reeder för RSS flöden
* Instapaper
* Doodlejump
* MIG - klockrent sällskapsspel att lira i bilen
* iFooty World för push notifications för favoritlagen i fotboll
* Letmeknow för övriga push notifications som twitter, viktiga rss flöden osv...

Martin sa...

Tack Maestro - ska testa!

Ska även testa GeeTasks men lova att jag kommer vara biased mot liknande gtd-appen Doris som görs av mina kompisar. (www.dorisapp.com)

Jacob sa...

Ge det ett försök. Funkar klockrent i telefonen, i gmail och sen använder jag fluid för att få tillgång till listan via menylisten på datorn. Ta en titt på http://www.jacoblo.se/google-tasks-iphone/

Bara för det ska jag ge Doris ett försök :)

Jacob sa...

Precis som Google Tasks så är Doris snabbt och enkelt. Provat några andra och verkar vara ett mål för vissa tjänster att göra det så komplicerat som möjligt med start date, due date, notes, url och femtioelva andra saker som ska fyllas i.

Några saker jag dock saknar som du hade fått framföra om du har bra kontakt med dem:
* Due dates och push notification på iphonen hade varit klockrent
* Kan inte ändra detaljer/notes för tasks i widgeten
* Google chrome extension

Martin sa...

Ska ta med mig din fina feedback till dom!

Due dates - mmm, antar att dom tänker att nånting antingen görs "Today" som är en huvudflik som alltid finns, sen att man ska dra upp saker från andra mappar till just today i början av dagen eller dan innan som en slags mental förberedelse, men det är sant - datum vore bra.

Chrome-widget vore nåt... i nuläget finns i alla fall Mac-Widget som i ärlighetens namn inte är den snyggaste.

Martin sa...

Sen rent "geopolitiskt" kanske inte det "makes business sense" att utvevkla en widget för en browser med minimal marknadsandel :P

Ifall du har engagemang finns uservoice-forumet här iaf: http://doris.uservoice.com/

Jacob sa...

Det är en annan sak :) men av det jag hört och med tanke på hur många extensions som kommer hela tiden så tror jag inte att det är allt för svårt att slänga ihop byggt på en mobil version av deras sida.

Chrome har kommit med bokmärkeshanterare och extensions för macen nu. Så har du inte provat så gör det :) När 1password väl kommer med ett plugin så ska jag byta helt...

Vet du om de har en mobil version av sidan? Alternativt en lite-version? Med fluid kan man slänga ihop en app på några minuter och något som tom jag fixar :)

Martin sa...

Jo, egentligen gillar jag Chrome, nätt och snabbt, men när jag jobbar med SEO vill jag inte använda en google-browser där allt jag gör kan användas av dom jag försöker outsmarta.

Doris har en lite-version som gör att man kan synka den EN gång med webben istället för fullversionens obegränsade. Ifall man bara vill jobba med iphonen är det också funkis.

Drar till Il Caffè på Kungsholmen nu och jobbar ifall du vill joina, där om drygt en timma.

Jacob sa...

Inget jobbande för mig på lördagar så det var lugnt att du inte tog dig dit :)

Tänkte snarare om de hade en mobil version som hade passat in i en mindre rutan på datorn genom fluid? Tex som https://mail.google.com/tasks/ig för Google Tasks

Hur går det med din uppsats by the way?

anne sa...

den där mojängen verkar waay to complicated för mig alltså..

Martin sa...

Hej Anne - förstår att det kan se klurigt ut. Här hittade jag dock en hjälpfilm där grundaren förklarar för sin mamma (ha ha roligt koncept).

http://help.appmakr.com/forums/90342/entries/96969

 
Clicky Web Analytics