torsdag 17 september 2009

Här var det torsdagslänkar

.Ibland går dagarna utan att man kommer att tänka på att göra saker som är roliga och man egentligen gillar. Som kolla på film, att besöka en god vän - eller att blogga. Mina uppslag kommer ofta när jag diskar, och först idag har jag tagit itu med det växande berget i köket - (att jämföras med technical debt he he) Således har det även äntligen formulerats några bloggposter i bakhuvudet, men de får nog mogna ett par dar medan vi dagen till ära från nya läsfåtöljen droppar några torsdagslänkar:

  • Hur ska ett företagskonto på Twitter drivas? En del säger att kvoten mellan allmännyttiga saker för läsaren och ren reklam ska vara minst 10:1. Men är det inte bättre när man optat in för att följa något företag att få rena saker om företagen själva än random länkar inom samma domän som vi förväntas vara intresserade av? (sånt som kan fås annorstädes). Ett bra exempelpå bra strategi? På Twitter idag är det många, exempelvis Anton som gillar @dramaten som skapar kontakt med en ung publik, tipsar om föreställningar samt pytsar ut repetitions-bilder. Jag instämmer - och efter att ha gråtit i veckor över att Killinggänget-biljetterna var utsålda kunde man nu via tips på Twitter direkt haffa de nya som släpptes. Twitter med direkt mervärde för följarna.
  • Moyume blev nominerat till Rising Star of the North på SIME bland många andra bra bolag vilket känns riktigt kul! Det är min första höst i Stockholm på tre år så jag ser fram emot att gå dit 11-12 november. (råkar även vara min födelsedag he he)
  • Disruptive-crewet har bekant fått förstärkning av Nicolai Wadström som kommer skriva om sitt liv som entreprenör från Silicon Valley. Bloggen får även välförtjänst beröm av MariaSignerat.se som är veckans bloggare på IDG:s Loggenbloggen, där olika personer och yrken får husera en vecka i taget.
  • Den här överblicken över Joakims blogginlägg på Mindpark är värda att studeras / taggas på delicious som "att-sparas-till-en-regnig-höstdag".
  • TKJ tycker till om vänsterpartiets förslag om digitala bibliotek. Avdelningen "kommunism-är-en-fin-tanke-men-den-funkar-inte-i-praktiken - ahh kanske men kom ihåg att allt börjar med en idé och den här var väl inte såååå tokig. Hyfsat fresh take på surdegen alla brottas med, vinstdelningen kan säkert lösas.
  • Smart PR är värt en länk. Spelbolaget Ladbrokes utlyser ett spel (klicka här på specialare) om vilket år som Facebook når 1 miljard användare (300m härom dan). Ifall man tror att det sker nästa år får man 16ggr pengarna och "efter 2015" ger 5ggr pengarna - dvs 400% avkastning. Detta motsvarar en årlig ränta på 31% - men ska ställas mot nuvärdet att få degen först om sex år då facit kommer. Jag tror nog inte att det kommer att inträffa och ser det därför som en unik chans att i princip "blanka den onoterade facebookaktien" he he... (Observera att tidpunkten med lägst odds är år 2013.)
  • Till sist - teknikjournalisten mm Nanok Bie som skriver i fina Metro Teknik omdefinierar ordet länkbete med ett oemotståndligt verktyg för att rendera en rörlig 3d-avatar av sig själv. :)

Inga kommentarer:

 
Clicky Web Analytics