måndag 22 november 2010

4.2 - the meaning of life?

Assuming Douglas Adams just made a small typo, 42 tonight makes perfect sense... :)


(Written from an Ipad, finally with Swedish keyboard and Spotify smoothly running in the background)

söndag 7 november 2010

Spam från din Hotmail?

Sista veckorna har jag fått massor av spam-utskick från kompisars Hotmail-adresser. Det har ju förekommit länge men intensiteten har ökat senaste veckorna varför det kan vara bra att uppmärksamma. Det är inte omöjligt att det är en illasinnad Facebook-app som fångat upp lösenordet om det skrivits in nångång. Väldigt trist att det skickas ut spam som ser ut att komma från din adress, men det finns en räddning. Har någon påpekat att de fått spam från er - gå in och byt lösenord så ska problemet förmodligen vara löst sen:

När ni är i Hotmail, tryck på ert namn uppe till höger > välj "alternativ" från rullgardinsmenyn, sen trycker ni på lösenord under "Konto". Ännu bättre är att byta till gmail :)
Sen gäller det att framedes vara försiktig med var och när man ger ifrån sig inloggningsuppgifter. Man bör också testa sin dator med antivirusprogram för att se ifall det är något spionprogram installerat. Har du någon kompis som borde lära sig det här - gör dom en tjänst och tipsa om ovanstående!
  • Såhär tycker jag förresten man kan skapa bra lösenord som även hjälper en att uppnå sina mål. Tanken är att skapa ett positivt mantra som repeteras varje gång man loggar in nånstans. :)
  • Per Hellqvists blogg Säkerhet och Sånt är bra läsning.

onsdag 3 november 2010

Bra litet Google Analytics-hack

Utmärkta Seo-Moz skrev för några veckor sedan en lista med bra knep för att tweaka Google Analytics. Ett av dem som jag använt mycket sen dess är att använda regex för att filtrera fram longtail-sökord.
Tanken är att man i traffic sources > keywords använder potentialen med reguljära uttryck för att visa alla ord med ett visst antal mellanrum i, vilket medför att man får se alla fraser med det önskade antalet ord i.

Skriver man exempelvis in: "^([^ ]+ ){2,50}[^ ]+$" får vi en lista på alla ordkombinationer med mellan två och 50 space i.

Artikeln tipsar på detta tema även om att kika på content > top landing pages med filtret: "^/([^/]+/){3}[^/]*$" som visar alla URL:er med, i det här fallet fler än 4 (3+1) slash i. Detta kan ge bra insikter att springa på ifall man han potentiellt många landingssidor som ligger djupt i hierarkin, exempelvis på en blogg som inte konverterar bra. Då kan man försöka se till att få bort dessa i indexet eller göra redirects.

 
Clicky Web Analytics