torsdag 26 augusti 2010

Lagom mycket klag

Världen är fullt av så mycket bra saker och snälla människor så det är dumt att haka upp sig på det dåliga är min filosofi. Nu när jag gör ett återinträde i bloggvärlden efter en sommarpaus med limoncello, brännmaneter och cykel-benmuckler ska jag dock göra ett undantag från den principen. Ett av skälet till att jag inte bloggat på ett tag är även att jag är på ett nytt spännande jobb som har med konvertering att göra. På detta tema vill jag med detta inlägg utnämna effektförvaringen på Stockholms Centralstation till den mest icke-konverterande inrättning som i alla fall Norra Europa har skådat.

Caset är ju att man kommer med en tung väska och vill slippa bära på den under några timmar. Då letar man sig till automaterna. För det första tar de inte kort, vilket man ju i och för sig kan förstå, men som hade varit normalt i och med att systemet är toppmodernt med dataskärm, utskrivna kvitton och allt.


Nä istället måste man betala 60 kr i mynt - vem som nu har så mkt växel i fickan... Då går man till växlingsautomaten. MEN. Den tar dock bara 20kr-sedlar och 50kr-sedlar. :O Men
hallå - turister som verkar vara det segment som använder dessa mest har ju kommit med Arlanda Express eller liknande, tar då ut pengar i en bankomat och får bara hundringar.

Nu vet förvirringen inga gränser! Hur ska man lösa problemet? Jo man kanske kan läsa på skärmen där dom bussiga människorna lämnat hjälpinstruktioner. Där står nämligen ett telefon-nr man ska ringa. Men nej - de sista tre siffrorna i numret har hamnat på raden under och syns därmed inte alls. Nu är jag väldigt så nära att skriva #epicfail men eftersom jag tycker det är töntigt låter jag bli.

Summa sumarum - en utanför Kronobergshäktet random förbispatserande pingstvän har nog större chans att hamna innanför galler än en väska i dessa boxar. Skäms å Stockholms vägnar! Förlåt den grupp av italienska turister som stod och varken visste ut eller in. Nåja, nu slutade det här ganska bra. För att kunna växla min hundring gick jag in i Pocketshop som var hjälpsamma. Köpte där också en bok.

Hmm vänta nu, vilka är det förresten som driver dom däringa automaterna egentligen...? :)

1 kommentar:

Carl sa...

Håller med till 100%, hade samma problem på centralstationen i Malmö! Vi lever på 2000-talet där man kan betala med kort i en korvkiosk, hur kan nån överhuvudtaget komma på den lysande idén med ett myntinkast??? Gör om, gör rätt!

 
Clicky Web Analytics