lördag 17 juli 2010

Iphone-app för köpa böcker

Nu är det sommar-tider och det mesta verkar gå på halvfart, så även denna blogg. Nu när fotbolls-VM är över hittar du ofta mig i gräset med en bok. Ja, trots alla devices som finns föredrar jag att läsa på papper. Hedengrens bokhandel i Stockholm är ju riktigt bra där man kan strosa runt för inspiration och impulsköp... men aj aj... ibland känns den lite väl dyr. I veckan upptäckte jag dock nätbokhandeln Bokus iPhone-app som spelar an till en av våra starkaste drivkrafter - spara deg!Appen (länk för nerladdning) innehåller nämligen bland andra funktioner en streckkods-scanner som sekundsnabbt slår upp boken på Bokus och presenterar den med pris (se ovan). Med ett klick kan man sen köpa boken. Ifall man ska använda denna scannings-funktion gäller det nog att man är lite diskret, i alla fall om man har någotsånär med skam i kroppen.Man får ju ge offline-bokhandeln lite credd för att dom ger en inspiration till VAD man vill köpa, så ofta köper jag boken på plats, men ibland är prisskillnaden så stor (>30%) att det blir en principsak. Eftersom alla böcker redan har en EAN-kod på sig är det här ett guld-usecase över hur koder effektivt kan användas för informationsöverföring. Adlibris (som jag oftast handlar från på nätet) har även dom en app, men där saknas dessa funktionalitet. Få se hur avgörande det blir.

En variant av den här appen vore ju guld för att jämföra matbutiker förresten... kanske redan finns? För de som bor i USA är appen FoodScanner grym för att scanna koder på matförpackningar och visa kaloriinnehåll. Finns det nåt sånt för Sverige månne?

PS: Inte förrän man kan slå ihjäl en mygga med en ihoprullad iPad har elektronik och läsplattor fullständigt ersatt tidningen. :) Vi hörs!

Inga kommentarer:

 
Clicky Web Analytics